Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@06:37:04 GMT

ماجرای تقدیر شهردار یاسپیرین از دانشجویان یزدی

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۷۱۹۰

ماجرای تقدیر شهردار یاسپیرین از دانشجویان یزدی

در پی برخی از شایعات و اخبار منتشر شده در فضای مجازی در خصوص ماجرای تقدیر شهردار یاسپیرین از دانشجویان یزدی سخنگوی شورای پنجم شهر یزد پاسخ داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛سخنگوی شورای پنجم شهر یزد در مصاحبه با یزد آوا به برخی از شایعات و اخبار منتشر شده در فضای مجازی پاسخ داد.

محسن عباسی هرفته در مورد احداث ساختمان گلین در بافت تاریخی یزد گفت: بنده به عنوان رییس پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد در این موضوع نقش داشته ام و این تفاهم نامه هیچ ارتباطی با شورای شهر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: یک سالی است که به دنبال احداث ساختمان گلین در بافت تاریخی هستیم. بعد از ثبت جهانی یزد و از آنجا که یکی از تعهداتی که یزد به یونسکو داده این است که امکان ساخت و ساز با گل به شکل امروزی و نوین تداوم پیدا کند، این موضوع جدی تر پیگیری شد. پیرو این تعهدی که سازمان میراث فرهنگی به یونسکو داده است، از دانشگاه یزد خواسته شده بود که در ساخت بنای گلین مشارکت داشته باشد. البته بنایی که در برابر زلزله مقاوم باشند، نیازهای امروزی مردم را پاسخ بدهند یعنی مثلاً فضای داخل آن گرد و خاکی نباشد و گرد و خاک ندهد، در یک کلام امروزی باشد ولی با گل ساخته شده باشد. کما اینکه در دنیا هم این کار انجام می شود.

عباسی ادامه داد: هیئت حامیان مسجد جامع یزد می خواستند بنایی چند منظوره در بافت تاریخی بسازند که کمکی برای مسجد جامع باشد، اما میراث هم نمی توانست مجوز احداث بنای بتنی و فلزی بدهد، لذا پیشنهاد دادند با خاک و با معماری گلین بنایی ساخته شود.

این مقام مسئول گفت: این بنا اسمش مرکز توانبخشی بافت محله مسجد جامع یزد است. قرار است در این مرکز برای بانوان و کودکان در مورد بافت تاریخی و لزوم حفظ آن و همچنین نحوه برخورد با گردشگران فرهنگسازی انجام بگیرد. همچنین تولیدات دستی بانوان در این مرکز عرضه خواهد شد تا به مرکز توانبخشی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: چون این طراحی در حوزه تخصصی پژوهشکده معماری دانشگاه یزد است و حدود 15 سال است که پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد بر روی خاک کار می کند به ما رجوع کردند. این اتفاقات به قبل از انتخابات شوراها برمی گردد که تا به قرارداد منجر بشود در بوروکراسی اداری به طول انجامید. لذا نهایتاً تفاهم نامه سه جانبه ای چند روز قبل منعقد شد مبنی بر این که پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد طرح بدهد، این طرح هم رایگان است یعنی پولی جابجا نمی شود. میراث فرهنگی به عنوان کسی که متولی این حوزه است و باید مجوزهایش را صادر کند یک طرف دیگر این تفاهم نامه بوده، یک طرف دیگر هم هیئت حامیان مسجد جامع است که زمین متعلق به آنها بوده و خرج و مخارج این کار را آنها پرداخت می کنند. نهایتاً این تفاهم سه جانبه منجر به ساخت بنای گلینی می شود که میراث تعهد ساخت آن را به یونسکو داده است.

رییس پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد در مورد امکان استفاده از تجربیات ساخت این بنا در مرمت بناهای موجود تصریح کرد: دو حوزه مد نظر ما است، حوزه مرمت و  حوزه نوسازی؛ یعنی ساخت بنا بر روی یک زمین، اما در مرمت موضوع پیچیده تر است چون با مالکان طرف هستیم. بنابراین کار را از نوسازی شروع کردیم چرا که دست خیلی باز تر است. اگر بتوانیم در بحث نوسازی به توفیق برسیم و بتوانیم مردم را با ویژگی های آن راضی کنیم، مردم کم کم این ساختمان ها را باور کنند و خود به خود ترویج و الگوسازی هم اتفاق می افتد. وگرنه اگر بگوییم معماری گلین خوب است قرار نیست مردم به سمتش بروند. لذا فعلاً فقط بحث نوسازی را داریم.

 

ماجرای سفر دو هفته ای به فرانسه

عباسی بیان داشت: پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد حدود  15 سال است که با موسسه کراتر فرانسه (موسسه بین‌المللی حفاظت از بناهای خشتی) کار می کند و بنده نیز یک سال و نیم است که رئیس این پژوهشکده هستم، قبلاً هم عضو این پژوهشکده بوده ام. در این قالب هر سال هم برنامه سفر را داشته ام و این موضوع تازه ای نیست.

وی ادامه داد: موسسه کراتر وابسته به دانشگاه گرونوبل فرانسه بوده و از سال ها قبل در زمینه معماری خاک کار کرده و ما نماینده آن هستیم. همچنین پژوهشکده معماری زیر مجموعه یونسکو است و گواهی رسمی از یونسکو دارد.

سخنگوی شورای پنجم شهر یزد خاطر نشان کرد: سفر بنده هم یک مأموریت پژوهشی بود. یعنی برگه مأموریت از دانشگاه را دارم که به بنده 15 روز مأموریت پژوهشی داده است. ضمناً حراست شهرداری و دانشگاه و همچنین سازمان های بازرسی متنوعی وجود دارند که اینطور نیست که هر زمان که اراده کردیم به عنوان عضو شورا بتوانیم به سفر خارجی برویم.

این مقام مسئول تاکید کرد: این برنامه از قبل تدوین شده و مأموریت پژوهشی دانشگاه بود و اصلاً ربطی به شورای شهر نداشت، البته نفعش به شهر هم خواهد رسید ولی در حوزه دانشگاه بوده است. همچنین بنده از شورای شهر مرخصی گرفته ام که حرف و حدیثی نباشد و همانطور که می دانید حقوق اعضای شورای شهر به صورت حق الجلسه ای پرداخت می شود، یعنی در آن دوره هیچ حقوقی از شورا نگرفتم.

عباسی افزود: حضور در دو جلسه و پیگیری دو پروژه پژوهشی یعنی همان پروژه ساخت مرکز توانبخشی محله مسجد جامع  و دیگری ساخت مهمانسرای گلین اساتید مدعو دانشگاه یزد، برنامه کاری من در این سفر بود. چرا که در موسسه کراتر دانش و سابقه و ساخت چنین بناهایی وجود داشته ولی ما پروژه جدی و واقعی در این زمینه نداشتیم.

 

بحث تقدیر از دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

عضو شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: از دوره ریاست جمهوری دکتر روحانی بنابراین شد که روابط با دانشگاه های خارج توسعه یابد. بنابراین هر دانشگاه به عنوان متولی ارتباط دانشگاهی با مراکز علمی یک کشور خارجی انتخاب شد. دانشگاه یزد هم متولی مجارستان و ایتالیا شد.

وی گفت: به همین دلیل هم اساتید و مسئولان بسیاری از هر دو کشور رفت و آمد های کاری دارند. مدتی قبل نیز دکتر کاظم مندگاری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد در سفر به یایسپرین به سفیر مجارستان اعلام می کند دانشگاه یزد حاضر است برای اینکه حسن نیت خود را نشان بدهد یادمان یزد در یاسپرین را به صورت داوطلبانه و رایگان طراحی کند. بعد از بازگشت نیز با همراهی اساتید دانشجویان رشته هنر و معماری را به این سمت که یادمان طراحی شود، هدایت می کنند.

عباسی اضافه کرد: بعد از مدتی یک هیئت مجاری از نماینده وزارت علوم و روسای دانشگاه های مجارستان به منظور برگزاری جلساتی با نمایندگان دانشگاه یزد به شهرمان آمدند، شهردار یاسپرین هم در این سفر این هیئت دانشگاهی را همراهی کرد. وی در بازدید از دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد کارها را دید و خیلی خوشحال شد که یک سری دانشجو در بافت تاریخی چنین طرحی را کار می کنند. لذا اینها را دعوت کرده که با دو نفر از اساتید یک ماه مهمان شهرداری یاسپرین در مجارستان باشند.

این مقام مسئول گفت: شهردار یاسپیرین بعد از این اتفاق هم به شورای شهر آمد و خیلی از این ماجرا تقدیر کرد. یعنی این موضوع از طرف بنده که هم در دانشکده و هم در شورا بودم، مطرح نشد بلکه شهردار یاسپیرین این موضوع را مطرح کرد. در اینجا این بحث مطرح شد که ما هم که در شورای شهر هستیم یک تقدیری از این افراد داشته باشیم.  نهایتاً در جلسه ای با حضور دکتر آیت اللهی رئیس دانشکده معماری و دکتر مندگاری معاون فرهنگی دانشجو از 40 دانشجوی فعال در این طرح قدردانی کردیم. به پنج نفر هم با مبالغ متفاوت جمعاً یک میلیون تومان اهدا شد.

وی ادامه داد: به پیشنهاد ریاست شورا علاوه بر پول قرار شد کتابی هم هدیه بدهیم. این کتاب هم یک کتاب تبلیغاتی به اسم بافت تاریخی یزد بود که رایگان هم برای شهرداری تمام شد. همان کتاب تبلیغاتی که به مهمان ها می دهیم. 5 کتاب هم به همراه کارت های هدیه اهدا شد تا جنبه فرهنگی و معنوی هم داشته باشد و صرفاً بحث مادی نباشد. لذا شورای شهر نه در بردن این دانشجویان و اساتید آن ها به یاسپرین نقشی داشته و نه هدیه چندان کلانی پرداخت کرده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد

ایسنا/مازندران اعضای شورای شهر ساری در ۱۶ اردیبهشت با حضور در صحن علنی به استیضاح شهردار اقدام کردند.این استیضاح درحالی است که محمدحسین قبادی با رای کامل اعضای ششمین دوره شورای شهر انتخاب شده و بر مسند شهرداری ساری تکیه زد.

پرویز شعبانی رییس شورای شهر ساری در  نود و یکمین جلسه علنی اظهار کرد: تصمیم گیری و نظارت جزء وظایف ذاتی شوراست و یکی از ابزارهای نظارتی طرح سوال است که براساس ماده ۸۳ قانون شوراها از اختیارات نمایندگان مردم شهر است.

رئیس شورای شهر ساری ادامه داد: تذکر و سوال در مناسبات اعضای شورای شهر و شهردار امری کاملا طبیعی است و نباید این موضوع را به اختلاف و مچ‌گیری تعبیر کرد لذا طرح سوال تذکر به شفافیت کاهش و  مشکلات منجر می‌شود.

شعبانی با قدردانی از زحمات شهردار ساری و معاونین رؤسای سازمان‌ها گفت: با وجود تلاش‌ها ضعف‌هایی هم وجود دارد چرا که بار سنگینی بردوش شهردار و معاونین است.

وی ادامه داد: بهبود عملکرد مجموعه مدیریت شهری هدف مشترک شهرداری و شورای شهر است، لذا هدف شورای شهر ساری از طرح سوال غرض ورزی نیست.

رئیس شورای هر ساری افزود: رسانه‌ها با رویکرد منصفانه و واقع‌گرایی همچون گذشته به سوال و جواب اعضای شورای شهر و شهردار مرکز استان بپردازند.

شعبانی با تاکید بر اینکه تذکر و سوال اعضای شورای شهر از روی دلسوزی است، افزود: مردم از شوراها به عنوان نماینده مردم توقع دارند، لذا از مردم عذرخواهی می‌کنیم که نتوانستیم توقعات شان را برآورده کنیم.

بازگرداندن ارزش افزوده به شهروندان

وی در خصوص ارزش افزوده گفت: در یک ماهه آخر سال اگر پیرامون ارزش افزوده مبلغی اضافه از شهروندان دریافت شده است شهرداری ساری می‌بایست این مبلغ را برگرداند، هرچند شهردار ساری نسبت به این موضوع ورود خواهد کرد و حاضر نیست در حق مردم‌ اجحاف شود.

رییس شورای شهر ساری درباره نهضت آسفالت در ساری گفت: آسفالت خیابان‌ها و معابر شهر ساری بویژه مناطق الحاقی از مطالبات شهروندان‌ است و پروژه‌های نیمه تمام در حال پیگیری است که شاهد افتتاح آن در پایان شورای ششم خواهیم بود.

شعبانی درباره انتصابات در شهرداری ساری گفت: در انتصابات باید از نیروهای جوان‌ و تحصیلکرده در شهرداری ساری استفاده شود و طرح شایسته سالاری اجرایی شود.

حسین یوسفی نایب رئیس شورای شهر ساری نیز در جلسه استیضاح خاطرنشان کرد: قول‌هایی در خصوص اجرای برخی پروژه‌ها در شهرداری ساری داده شده بود پروژه‌هایی مانند ابن شهرآشوب و قارن که ابتر مانده است.

وی ادامه داد: آسفالت شهر کمترین حق شهروندان است که راه اندازی کارخانه آسفالت در همین راستا صورت گرفته بود و در همین راستا برای رسانه‌ها باید شفاف سازی شود.

این عضو شورای شهر ساری درباره هدایت آب‌های سطحی نیز گفت: این موضوع نیز معضل دیگری بوده که در بخش‌های کم برخوردار با کمترین بارش منجر به سختی در عبور مرور می‌شود.

یوسفی با تاکید بر اینکه خروجی اقدامات شهرداری برای مردم شفاف نیست، گفت: کارهای فرهنگی و ایجاد جشن‌ها با مبالغی گزاف که در گذشته انجام می‌شد اما در دوره فعلی با رقم ۲۵ میلیون تومانی برگزار شد.

 وی تاکید کرد: شهردار و سازمان شهری باید در جذب سرمایه‌گذار تلاش کند تا افزایش درآمد صورت بگیرد همچنین در خصوص جلب سرمایه گذار و مشارکت آنها با کمک نماینده ساری اقداماتی انجام شد اما تاکنون منجر به نتیجه نشده است.

افتتاح نیروگاه زباله سوز ساری، تا پایان سال

سبحان بخشی، عضو دیگر شورای شهر ساری نیز در این استیضاح گفت: چندین بار از شهردار سوالاتی شد اما پاسخ شفافی دریافت نکردیم و مجبور به استیضاح شدیم.

وی از پیشرفت پروژه نیروگاه زباله سوز مرهون تلاش‌های آقای مهندس طالبی شهردار سابق دانست و گفت:  تا پایان سال این پروژه نیروگاه زباله سوز ساری افتتاح می‌شود.

عضو شورای شهر ساری با اشاره به نامطلوب بودن فضای سبز در ساری، ادامه داد: پروژه‌های نیمه تمامی که امروز توسط ‌شهردار ساری و شورای ششم در حال پیگیری است مربوط به ۱۰ سال اخیر است و بر زمین مانده بود که در حال بهره برداری است.

پاسخ شهردار ساری در جلسه استیضاح

محمد حسین قبادی شهردار ساری نیز در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر اظهار کرد: برای نخستین بار جزییات واریز شب عید را برای اعضای شورای شهر ارسال کردیم که از سه دوره شورای شهر در شهرداری مشغول خدمت هستم شهرداری تا کنون چنین گزارشی ارائه نکرده است.

وی افزود: طرح سوال و استیضاح حق قانونی شورای شهر است لذا این طرح سوال تلنگری به مجموعه شهرداری است که این فرصت را غنیمت می‌دانم.

شهردار ساری ادامه داد: در روزهای پایانی سال گذشته پیگیر پرداخت حقوق و عیدی پرسنل بودیم و اگر کمک‌ کمیسیون‌های چند گانه شورا نبود این امر محقق نمی‌شد.

بدهی تامین اجتماعی، بلای جان شهرداری ساری

قبادی با اشاره به بدهی تامین اجتماعی گفت: بدهی تامین اجتماعی بلای جان شهرداری ساری شد. از ابتدای شورای شهر دوره ششم تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی پرداخت شده است شاید اگر این بدهی نبود چند تقاطع غیرهمسطح در شهر می‌توانستیم احداث کنیم‌.

وی با اشاره به اقدامات حوزه فضای سبز افزود: افزایش چشمگیر سرانه درآمدی و سهیمه قیر رایگان، سرانه فضای سبز با بهره برداری پارک‌ جنگلی سکوتپه در این دوره مدیریت اتفاق افتاده است.

شهردار ساری با اشاره به حجم بالای نیروی کار در بدنه‌ی شهرداری گفت: در دوره‌های گذشته شهرداری ساری حقوق‌ معوقه نداشته است در حالیکه مجموعه نیروهای شهرداری در حال حاضر در  بیشترین تعداد ممکن است.

قبادی با تاکید بر اینکه مدیریت استرس و تنش امنیت شغلی از ابتدای حضورم در شهرداری اولویت بوده است، گفت: در این راستا  دیگر شاهد اعزام پرسنل خانم شهرداری ساری به پارک‌های شهر جهت جمع آوری زباله نیستیم.

وی با اشاره به اخذ مصوبه شورای تامین جهت عدم مسدود کردن حساب شهرداری گفت: این مهم با کمک فرماندار مرکز استان میسر شده است‌.

شهردار ساری با قدردانی از مدیرکل مالیاتی گفت: رقم قابل توجه ارزش افزوده برای شهرداری ساری در نظر گرفته شده است که کمک شایانی خواهد بود.

پروژه هدایت آبهای سطحی در شورای شهر رد شد

وی در خصوص پاسخ به سوال عضو شورای شهر مبنی بر اقدام جمع آوری آب‌های سطحی گفت: درخواست اجرای پروژه هدایت آب‌های سطحی به مبلغ مصوبه ۳۳ میلیارد تومان، برای شورای شهر ارسال شد، اما شورای شهر این مصوبه را رد کرده و در جلسه شورای شهر فاقد اولویت تشخیص داده شد.

شهردار ساری گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیارد تومان پاداش میان ۵۰ نفر از پرسنل شهرداری ساری تقسیم  شده است، بنابراین اگر شورای شهر نسبت به اتخاذ سازوکار جدید جهت پرداخت پاداش و مزایا اقدام کند ما هم اجرایی خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • صحن شورای شهر اصفهان به صحنه‌ تقدیر و تجلیل از معلمان و قهرمان ورزشی تبدیل شد
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • ساخت ۱۰ المان آجری در مراغه