Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@09:54:29 GMT

زيباترين مساجد ايران را بشناسيد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۹۲۸۶

زيباترين مساجد ايران را بشناسيد

خبرگزاری آریا- کشور ما مساجد متعدد و زیبایی دارد که هر سال گردشگران داخلی و خارجی زیادی از آن‌ها بازدید می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از باشگاه خبرنگاران، نیایشگاه و محل گردهمایی مسلمانان با نام مسجد شناخته می‌شود. مساجد ابتدا بسیار ساده ساخته می‌شدند، اما به مرور زمان تبدیل به معرفی برای سبک معماری و هنر‌های تزئینی رایج در فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به بیان دیگر امروزه افراد با بازدید از مساجد مناطق مختلف جهان متوجه می‌شوند که آن منطقه از چه سبک معماری استفاده می‌کند و در معماری از چه هنر‌هایی بهره می‌گیرد. امروزه مساجد علاوه بر کارکرد مذهبی که دارند، تبدیل به جاذبه‌های گردشگری شهر‌ها و کشور‌ها شده‌اند و سهم انکارناپذیری در جذب گردشگر به مناطق مختلف به خصوص مناطق اسلامی جهان دارند.
کشور ما نیز مساجد متعدد و زیبایی دارد که هر ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی از آن‌ها بازدید می‌کنند. از میان این مساجد می‌توان به مسجد نصیرالملک شیراز، مسجد وکیل شیراز، مسجد شیخ لطف‌الله در اصفهان، مسجد جامع عباسی اصفهان، مسجد جامع یزد و مسجد سید اصفهان اشاره کرد.
ما در اینجا به معرفی بیش از پیش زیباترین مساجد کشورمان می‌پردازیم؛

مسجد نصیرالملک شیراز؛ مسجد صورتی ایران
میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک در سال 1255 دستور داد، محمد حسن معمار مسجدی را در محله اسحاق بیگ شهر شیراز که امروزه با نام محله گود عربان شناخته می‌شود، بسازد. ساخت این مسجد 12 سال طول کشید. بنابراین ساخت این مسجد در سال 1267 به پایان رسید. حاج میرزا آیت در سال 1348، در و پنجره‌های شبستان مسجد نصیرالملک شیراز را ساخته است.

مسجد نصیرالملک شیراز از لحاظ کاشی‌کاری ارزنده‌ترین مسجد کشورمان به حساب می‌آید. این مسجد از لحاظ ساختمان‌سازی بی‌مانند است و به دلیل آنکه در ساختش از شیشه‌های رنگی استفاده شده، لقب مسجد صورتی ایران را به آن داده‌اند.
شبستان غربی مسجد نصیرالملک یکی از زیباترین شبستان‌های مساجد ایران است.

مسجد وکیل شیراز؛ کاخی لاجوردی و فیروزه‌فام
مسجد وکیل یا مسجد سلطانی در دوره زندیان در غرب بازار وکیل و در انتهای راسته شمشیرگر‌ها ساخته شده است. شبستان جنوبی این مسجد تاریخی دارای 48 ستون سنگی یکپارچه است.
طاق بلند و مهمی در سمت شمال مسجد وکیل شیراز ساخته شده است که با نام طاق مروارید شناخته می‌شود. این طاق با یکی از سوره‌های قرآن که با خط ثلث عالی نوشته شده، تزئین شده است. انواع کاشی‌های هفت‌رنگ و معرق در صحن، ایوان‌های شمالی و جنوبی مسجد وکیل شیراز به کار رفته‌اند.
نام مسجد وکیل شیراز در تاریخ 18 تیر ماه سال 1311 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

مسجد شیخ لطف‌الله
یکی از مساجد تاریخی شهر اصفهان با نام مسجد شیخ لطف‌الله شناخته می‌شود. این مسجد تاریخی در دوران صفویه و به فرمان شاه عباس اول ساخته شده است.
مسجد شیخ لطف‌الله در ضلع شرقی میدان نقش جهان و در مقابل عمارت عالی‌قاپو ساخته شده است. این مسجد تاریخی، یکی از زیباترین مساجد کشورمان به حساب می‌آید.
مسجد شیخ لطف‌الله به سبک معماری شیراز ساخته شده و قسمت پایینی دیوار‌های محوطه سردر و سکو‌های بزرگ کناری آن با سنگ مرمر زرد پوشیده شده است. کاشی‌های معرق نفیس در داخل و خارج گنبد این مسجد به کار رفته‌اند.
مسجد شیخ لطف‌الله در تاریخ 15 دی ماه سال 1310 ثبت ملی شد.

مسجد جامع عباسی؛ مسجد شاه
مسجد جامع عباسی که با نام‌های مسجد شاه و مسجد سلطانی هم شناخته می‌شود، یکی از زیباترین مساجد کشور به حساب می‌آید. این مسجد امروزه با نام مسجد امام شناخته می‌شود.
مسجد جامع عباسی در دوره صفوی به فرمان شاه عباس بزرگ ساخته شده است. این مسجد اوج یک هزار سال مسجدسازی در ایران را در معرض دید گردشگران داخلی و خارجی می‌گذارد و تمام بنای آن تناسب چشم‌گیری دارد.
کاشی‌های هفت‌رنگ در دالان‌ها، طاقچه‌ها و مقرنس‌کاری مسجد جامع عباسی به چشم می‌خورند. بنای فعلی این مسجد در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار گرفته است.
نام مسجد جامع عباسی در تاریخ 15 دی ماه سال 1310 در فرست آثار ملی کشور ثبت شد.

مسجد جامع یزد؛ ایوانی در دل کویر
بنایی که به شیوه ایوان در دل یک کویر ساخته شده و در حومه شهر یزد قرار گرفته، مسجد جامع یزد است. پایه‌های اولیه این مسجد در دوره ساسانیان ساخته شده است. البته بنای گنبدخانه و سردر مسجد جامع یزد در دوره‌های ایلخانی و تیموری ساخته شده‌اند.
مسجد جامع یزد با استفاده از سبک معماری آذری ساخته شده است. با نگاه کردن به کتیبه‌های مسجد جامع یزد متوجه می‌شویم که خطوط کوفی آجری و ثلث سفید روی کاشی لاجوردی کار شده‌اند. کاشی‌های آبی، زرد، کبود و سبز در زیر گنبد مسجد جامع یزد به چشم می‌خورند.
مسجد جامع یزد در تاریخ 31 تیر ماه سال 1313 ثبت ملی شد.

مسجد سید اصفهان
مسجد سید اصفهان در دوره قاجاریه ساخته شده است. به نظر می‌رسد در ساخت این مسجد از نحوه ساخت و سبک معماری چهل‌ستون الهام گرفته‌اند.
تزئینات بسیار جالب گل و بوته و اسلیمی در کنار خط بنائی و خط سایر خوشنویسان نامدار عصر قاجار مسجد سید اصفهان را در زمره شاهکار‌های معماری عصر قاجار قرار داده است.
بخشی از کاشی‌کاری‌های مسجد سید اصفهان در جریان جنگ ایران و عراق و بر اثر موج انفجار فرو ریخت؛ البته هم‌اکنون بازسازی شده است

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زیباترین مساجد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۹۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان-جام جم انلاین-کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان ویژه مسجدی های شهر بندرعباس در محله پل خواجو برگزار شد.     به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان، 40 نفر از برادران و خواهران عضو کانون های فرهنگی هنری شهر بندرعباس که به حوزه کارآفرینی و کسب کار علاقه مند بودند در این کارگاه شرکت کردند.   اسلام خواجه یی، سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در حاشیه برپایی این کارگاه گفت: شناسایی و حمایت از کسب و کار و کارآفرینی ویژه بچه های مسجد، بهره‌گیری بهینه از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید»، اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جلب مشارکت اقتصادی مردم در فعالیت‌های اقتصادی، تحکیم اقتصادی کانون های فرهنگی هنری مساجد و حمایت از کسب و کار‌های خرد ازجمله اهداف برگزاری این کارگاه است.   وی افزود: محمدحسین قمری مدیر کل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت، محسن امیدوار مسئول اندیشکده دینا و مهدی آقائی کارشناس ستاد مرکزی کانون های مساجد کشور از مربیان این کارگاه بودند.   سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان با بیان اینکه آیین اختتامیه طرح همت در مسجد قریب به یک ماه دیگر برگزار می شود، اظهار کرد: اعطای تسهیلات سه میلیون ریالی و انجام کار عملی(فعالیت اقتصادی و کسب و کار خرد) توسط فعالان از دیگر اقدامات پیش از آیین اختتامیه است.وی افزود: در آینده از طرح و ایده های منتخب مطرح شده در کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد » حمایت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • ۲۶ طرح روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو