Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@04:41:02 GMT

امیرچخماق در حصار میز و صندلی اغذیه‌فروشان

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۲۹۲۷

امیرچخماق در حصار میز و صندلی اغذیه‌فروشان

در حالی که بناهای تاریخی امیرچخماق و مسجد جامع دو جاذبه شاخص گردشگری شهر جهانی یزد به شمار می‌آیند، اما منظر آنها به دنبال هجوم بی‌قید و بند میز و صندلی‌های اغذیه‌فروشان در حال گم شدن است.

به گزارش ایسنا، مجموعه تاریخی امیرچخماق و مسجد جامع یزد دو بنای شاخص و مهم گردشگری شهر جهانی یزد هستند به طوری که هر گردشگری که وارد یزد می‌شود حتی برای اندک زمانی از این بناهای تاریخی نیز دیدن می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از تردد و مزاحمت‌های متعدد دست‌فروشان و متکدیان در این اماکن تاریخی بگذریم، این روزها به ویژه بعد از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به شکلی نوین و شاید با تقلیدی کورکورانه از کشورهای پرگردشگری مانند فرانسه و ایتالیا، شاهد نوعی سوءاستفاده از این فرصت گردشگری پیش آمده برای یزد جهانی هستیم.

چند صباحی است که نه تنها در برخی معابر بافت تاریخی شهر بلکه در جوار این دو بنای شاخص گردشگری نیز  شاهد تعداد زیادی میز و صندلی‌ متعلق به اغذیه‌فروشی‌های پیرامونی آنها هستیم که بخش زیادی از معابر گردشگری را بدون هیچ ضابطه‌ی و به بهانه‌ی کاسبی اشغال کرده‌اند و حتی از کودکان کار برای تبلیغات بیشتر کارشان بهره می‌برند.

هر چند این موضوع به نوعی در رونق این فضاها به نظر موثر بوده ولی عدم ساماندهی و نظارت بر این بخش، سلب آسایش و ممانعت از برقراری حس مکان و امنیت خاطر گردشگران از سوی این یدکننده‌های معابر نیز باعث بروز نارضایتی‌هایی است.

البته این اتفاق وقتی حادتر می‌شود که هر روز بیشتر از روز قبل شاهد تنگ‌تر شدن حصار میز و صندلی‌های پیرامون این محوطه‌ها و معابر گردشگری هستیم به طوری که در قاب کشیدن کامل زیبایی‌های این بناها را در لنز گردشگران به رویایی دست‌نیافتنی‌تر تبدیل می‌کنند.

گلایه‌مندی میراث فرهنگی از این وضعیت

«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز از این وضعیت حاکم بر اماکن تاریخی شهر گلایه می‌کند و در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، می‌گوید: هر چند که میراث فرهنگی نیز با این وضعیت مشکل دارد اما قانوناً شهرداری متولی ممانعت از ایجاد سد معبر است که به دلیل مدیریت چندگانه‌ی شهری تاکنون موفق به همکاری و ساماندهی در این زمینه نشده است.

وی با بیان این که نماهای بافت‌ و ابنیه تاریخی یکی از جاذبه‌های یزد به ویژه برای گردشگران خارجی به شمار می‌رود، خاطرنشان می‌کند: متاسفانه این نابسامانی منجر به ایجاد اختلال در منظر عموم و گردشگران در این مجموعه‌های گردشگری شده است.

مدیریت به شیوه‌ای دیگر در دیدگاه بالادست

به سراغ مسئولان اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری یزد که متولی کنترل این وضعیت در شهر جهانی است، می‌رویم و خواستار پاسخگویی در این زمینه می‌شویم اما پاسخ روشن و راهگشا در این مورد نمی‌یابیم.

«امرالله سیف الدینی» مدیر اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری یزد در این رابطه به خبرنگار ایسنای یزد می‌گوید: هر چند که ما نیز به عنوان متولی امر مخالف این موضوع هستیم اما دیدگاه بالادست به دنبال ارائه طرحی مبنی بر مدیریت این موضوع به شیوه دیگری است به طوری که گویا قرار است شیوه‌ای برای چینش میز و صندلی‌های اغذیه فروشی‌ها در پیاده‌روها بویژه در این مسیرها بخصوص در شب‌ها فراهم شود.

تدوین شیوه‌نامه مبلمان شهری تا شهریور

لذا از رییس کمیسیون خدمات شهری یزد به عنوان متولی بالادست در این زمینه موضوع را پرس‌وجو می‌کنیم که «سپنتا نیکنام» با تائید وضعیت نامناسب صندلی‌های مغازه‌داران محوطه‌های تاریخی امیرچخماق و مسجد جامع، در این باره تصریح می‌کند: موضوع مبلمان‌های محوطه امیرچخماق و مسجد جامع که در دستور کمیسیون خدمات شهری بوده، در اردیبهشت ماه طی برگزاری جلسه‌ای با حضور معاونت شهرسازی شهرداری و اداره اجرائیات، بررسی و به این توافق رسیدیم که تا پایان شهریورماه، شیوه‌نامه مبلمان شهری امیرچخماق، مسجد جامع و خیابان قیام تدوین شود.

نیکنام در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اضافه می‌کند: در این شیوه‌نامه سبک مبلمان، نوع اصناف، محدوده هر مغازه، نحوه اخذ مجوز و هزینه‌ی لازم برای اخذ این مجوز از سوی معاونت شهرسازی تعیین می‌شود و چنانچه مورد تایید واقع شد، نسبت به ساماندهی آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

این مسئول با تاکید بر این که وضعیت فعلی محورهای گردشگری امیرچخماق و مسجد جامع در شان این ابنیه تاریخی نیست، می‌گوید: از آنجایی که تردد خودرو در این دو محوطه محدود و عمدتاً پیاده‌محور شده‌اند، سعی در فراهم کردن شرایطی مناسب برای گردشگران داریم اما آنچه امروز شاهد آن هستیم کاملاً با ذهنیت ما مغایر است و صحنه‌های نامطلوبی اتفاق افتاده که لازم به ساماندهی است.

نیکنام در پایان خاطرنشان می‌کند: در همه کشورهایی که بحث گردشگری در آن‌ها مطرح است، استفاده از معابر عمومی برای نشستن و خدماتی مانند خوردن و آشامیدن مورد استفاده قرار می‌گیرد اما از آنجایی که پس از پیاده‌محوری این محورها در یزد، به مغازه‌ها آسان گرفتیم امروز شاهد بی‌نظیمی‌هایی هستیم که به زودی ساماندهی خواهد شد.

البته چالش دیگری که گویا مسئولان به آن کمتر توجه دارند، موضوع تکدی‌گری، کودکان کار و دست‌فروشی است که در این محورهای تاریخی که در قلب شهر و بافت جهانی یزد به طور چشمگیری در حال شیوع است و جالب این که رویدادهای مذکور در اماکنی در حال گسترش هستند که فاصله زیادی تا شهرداری‌های مرکز و منطقه تاریخی یزد ندارند و نیروهای امنیتی و انتظامی هم به کرات در این اماکن انجام وظیفه می‌کنند اما گویا تمامی این ارگان‌ها که تکدی‌گری و دستفروشی را خط قرمز وظایف مشترک خود می‌دانند، این موضوعات را به دست فراموشی سپرده‌اند!

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امیرچخماق يزد میراث فرهنگی مسجد جامع یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۲۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: در سال جاری روستای فهرج یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای انتخاب به‌عنوان برترین دهکده‌های گردشگری دنیا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد، سیدمحمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد اظهار کرد: امسال روستای فهرج یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای انتخاب به‌عنوان برترین دهکده‌های گردشگری دنیا است.

وی افزود: برای این انتخاب از طرف سازمان گردشگری جهانی شاخص‌هایی مورد نیاز بوده، که هم اکنون در حال انجام است.

نادری ناظر طرح عمرانی روستای فهرج نیز با اشاره به اقداماتی که برای احیا و مرمت این روستا در حال انجام است، اظهار کرد: مرمت و بازسازی، لکه‌گیری بدنه و کف سازی‌ها، دسترس پذیری برای معلولان از اقدامات در حال انجام برای احیای این روستا است.

به گزارش ایمنا، احیای فرهنگ و رسوم روستا، برپایی بازارچه صنایع دستی، نصب تابلوهای بین‌المللی گردشگری، رونق بخشیدن به گردشگری کشاورزی، معرفی آداب و رسوم و غذاهای محلی از اقداماتی است که با همکاری مردم روستا و سازمان‌ها و ادارات مختلف برای جهانی شدن فهرج صورت گرفته است؛ روستای فهرج در بخش مرکزی یزد با جمعیتی بالغ بر ۴ هزار نفر با قدمت ۳ هزارساله آثار تاریخی ارزشمندی دارد.

مسجد جامع قدیمی‌ترین مسجد جامع ایران، قلعه تاریخی، آب انبار از جمله آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌روند.

روستای فهرج یزد با بافت تاریخی بسیار زیبا و آثار و بناهای تاریخی ارزشمند در بخش مرکزی یزد واقع شده است.

کد خبر 750948

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • خروش دوباره آبشار فصلی در تنگه تاریخی زرانگوش + فیلم
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا