Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، رئیس ادراه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق  چهارشنبه ۲۰ آذر اظهار داشت: توجه به این بنای تاریخی ارزشمند سال‌ها مغفول مانده بود که با ورود این اداره پروژه بهسازی، مرمت و استحکام بخشی آن انجام شد.

لیلا رنجبر افزود: اماکن مذهبی چون مساجد، امامزادگان، زیارتگاه‌ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همواره عناصر و مؤلفه‌های جذب گردشگران مذهبی داخلی و خارجی بوده است.

به گفته این مسوول، مسجد جامع قدیم بافق نمونه‌ای از این مکان های معنوی و عبادتی است که از منظر مکان نگاری نقشی مرکزی و محوری در ساختار تاریخی - فرهنگی بافق و در مجاورت  مضجع شریف امامزاده عبدالله ابن موسی کاظم (ع)  بافق و میدان تاریخی خان  قرار دارد.

وی تصریح کرد: این مسجد دارای آثار معماری تاریخی و مذهبی بی بدیلی است که در معرض آسیب های طبیعی و انسانی قرار گرفته بود که با تاکید امام جمعه و مساعدت فرماندار بافق، کار مرمت و استحکام بخشی انجام و از تخریب این میراث تاریخی ارزشمند پیشگیری شد.

گِرد بودنِ گنبد مسجد جامع بافق، از نظر معماری در دنیا بی‌نظیر و مشهور است و نمای آن زیبایی و شکوه خاصی دارد و از دیگر دیدنی‌های مسجد بافق، هشتی‌های بزرگی است که در ضلع شرقی این مسجد قرار دارد.

این‌ بنا از دو قسمت تابستانه و زمستانه تشکیل شده است که در قسمت تابستانی مسجد شبستان‌ها و بادگیرهای بزرگ به سبک مسجد جامع‌ کبیر یزد در دو ردیف، با پایه‌های محکم به چشم می‌خورند که تماشایی است.

مسجد جامع بافق، از زیباترین و مهمترین بناها و دیدنی‌های با شکوه شهرستان بافق محسوب می‌شود و از نظر معماری در بین بناهای تاریخی یزد، بسیار ارزشمند و محبوب است، به طوری که هر سال به ویژه در ایام نوروز و پائیز گردشگران زیادی با تور یزد راهی بافق می‌شوند و از این مسجد دیدن می‌کنند.

 سبک معماری این بنا متعلق به دوران صفوی و تزئینات آن مربوط به دوران قاجاریه می باشد و با شماره ۱۸۲۸ در سال ۱۳۷۵ خورشیدی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.

کد خبر 469545 برچسب‌ها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح بهسازی معابر ۱۰ روستای دامغان

مصطفی زینتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، از طرح بهسازی معابر روستایی در ۱۰ روستای شهرستان دامغان خبر داد و ابراز کرد: طرح بهسازی معابر مناطق قهاب رستاق و دامنکوه امسال با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال اجرا می‌شود.

وی گفت: سال گذشته طرح بهسازی در شش روستا با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال شامل آسفالت معابر و خیابان و جدول گذاری اجرا شده است.

رئیس بنیاد مسکن دامغان همچنین بین کرد: عملیات بهسازی در روستاهای حسن آباد و فرات در جنوب دامغان شامل ۱۱ هزار متر مربع آسفالت و جدول گذاری با اعتبار ۳۸ میلیارد ریال به پایان رسید.

زینتی با بیان اینکه جلوگیری از جاری شدن روان آب‌ها و تسهیل در تردد و رفت و آمد از مهمترین اهداف اجرای طرح بهسازی در روستاها است، بیان کرد: بهسازی معابر روستایی در زمره مطالبات جدی مردم محسوب می‌شود.

کد خبر 6096801

دیگر خبرها

  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی در قالب طرح کالابرگ خرید کردند
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • اجرای طرح بهسازی معابر ۱۰ روستای دامغان
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب