Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا در مراسم بهره برداری از گرمخانه یادشده محمدعلی طالبی و محمدرضا دشتی اردکنی نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان محلی حضور داشتند.

مساحت گرمخانه مسجد جامع ۵۰۰ متر مربع است که از سوی هیات امنا مسجد  با همکاری اداره کل میرات فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان یزد مرمت و راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اقدامات مرمتی در گرمخانه شامل جمع آوری سیم های فرسوده برق. اجرای لوله کشی و سیم کشی جدید برق، ساماتدهی ، نصب روشنایی و صوت است. 

کانال کشی ،تاسیسات گرمایشی(شوفاژ). موریانه زدایی، سفیدکاری فضای گرمخانه، مرمت و روغن کاری درهای چوبی مسجد، مرمت پشت بام و دست اندازهای آن از دیگر اقدام های مرمتی است. 

مسجد جامع کبیر یزد، جزو منحصر به فردترین بناهای تاریخی ایران و گنجینه ای کم نظیر از معماری اسلامی است.

این اثر ارزشمند تاریخی که حتی برای گردشگران خارجی و غیرمسلمان هم خارق العاده است متشکل از یک ایوان مرتفع، ۲ شبستان، ۲ گرمخانه واقع در ضلع ‌های شرقی و غربی شبستان ‌ها، گنبدخانه، ۲ پایاب و یک صحن بزرگ به شکل مستطیل است.
۶ ورودی برای داخل شدن به مسجد در نظر گرفته شد که هر کدام در قسمت‌ های مختلف آن قرار دارد.
ورودی اصلی در ضلع شرقی مسجد، دارای سردر رفیع، کتبیه های کاشی معرق و ۲ مناره است. این سردر زیبا در زمان شاهرخ تیموری به بنا اضافه و بر آن تزیینات و کاشی معرق با نفوش گره چینی و اسلیمی کار شد که بخش اعظم این آثار به مرور زمان تخریب شد و از سوی هیات حامیان مسجد بازسازی می شود.
ورودی یادشده به یک هشتی (کریاس) با سقف گنبدی گشوده می شود که این فضا را می توان موزه کتبیه ها نامید، چرا که انواع کتبیه های سنگی و کاشی که بر وقفنامه و فرامین حکومتی در دوره های مختلف درج شده، منصوب است.
گرمخانه های مسجد در ضلع شرقی و غربی صحن قرار دارد که گرمخانه شرقی به شبستان شازده معروف است و دارای ۴۸ ستون مستطیل شکل  و پوشیده از کاشی های شش ضلعی و فیروزه ای رنگ است.
در ضلع شرقی و غربی گرمخانه شاه نشین هایی که در انتهای آن پنجره و نورگیرهایی تعبیه شده است،قرار دار. 

شبستان ،همچنین دارای طاق های گنبدی سراسری است که در قسمت مرکزی نورگیرهایی سنگی هشت ضلعی واقع است.
محراب گرمخانه دارای دهانه گشاد با قوس های پنج و هفت کند و نیز نقوش مهری ظریف و زیباست.
گرمخانه ضلع شرقی کاملا جدید و از احداث هیات حامیان مسجد است که ستون دار است و محراب جدید آن با کاشی های خشتی و هفت رنگ تزیین شده است

افتتاح چند طرح گردشگری. بازدید از بافت تاریخی یزد،بازدید از چند اقامتگاه بوم گردی و سفر به اردکان از دیگر برنامه های سفر ۲ روز مونسان به یزد است

یزد پیش از شیوع ویروس کرونا  در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بود.

۲۰۰ هکتار از بافت قدیم شهر یزد تیرماه ۱۳۹۶ در فهرست سازمان  آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) ثبت جهانی شد.

برچسب‌ها گردشگری یزد علی ‌اصغر مونسان محمدعلی طالبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری یزد علی اصغر مونسان گردشگری یزد علی اصغر مونسان محمدعلی طالبی اخبار کنکور ضلع شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا