Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@02:38:04 GMT

رونمایی از کتاب «خبیر خطه خط» در مسجد جامع یزد

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۳۹۱۸

رونمایی از کتاب «خبیر خطه خط» در مسجد جامع یزد

ایسنا/یزد کتاب «خبیر خطه خط» یادنامه «عبدالله قوچانی» کارشناس خطوط اسلامی در نخستین رویداد «گذر و درنگ در معماری ایران» در محل مسجد جامع یزد رونمایی شد.

در نخستین رویداد «گذر و درنگ» در معماری ایران که به همت مرکز معماری اسلامی حوزه هنری در مسجد جامع یزد برگزار شد از کتاب «خبیر خطه خط» یادنامه زنده‌یاد «عبدالله قوچانی» متخصص کتیبه‌های فارسی و عربی و پژوهشگر تاریخ دوران اسلامی، رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب به اهتمام «داریوش ذوالفقاری» عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تدوین و در هفت فصل و ۳۵۱ صفحه توسط خانه اندیشمندان علوم انسانی در تهران منتشر شده است.

این کتاب به منظور معرفی شخصیت علمی و فرهنگی استاد عبدالله قوچانی تدوین شده و تهیه و گردآوری آن یک سال طول کشیده است.

پژوهشگاه میراث فرهنگی، مرکز معماری اسلامی حوزه هنری، خانه اندیشمندان علوم انسانی و گروه کوفی نگاری قدمگاه فراشاه یزد در تدوین این اثر همکاری داشتند.

در مراسم رونمایی این کتاب «علی فروزانفر» رئیس مرکز معماری اسلامی حوزه هنری، «محمدرضا اولیاء» عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه یزد، «داریوش ذوالفقاری» مؤلف کتاب و عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، «مهناز رحیمی‌فر» کارشناس ارشد پژوهشگاه میراث فرهنگی و همسر مرحوم عبدالله قوچانی و جمعی از هنرجویان معماری از استان‌های مختلف حضور داشتند.

استاد عبدالله قوچانی متخصص کتیبه‌های فارسی و عربی در آثار منقول و غیرمنقول موزه‌ها و کشفیات باستان‌شناختی در جهان و همچنین پژوهشگر تاریخ دوران اسلامی، کارشناس آثار هنر اسلامی و سکه شناس و عضو پیوسته مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران بود. وی مردادماه ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در سن ۷۲ سالگی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری یزد، از عبدالله قوچانی ۱۳ عنوان کتاب در زمینه کتیبه‌پژوهی و سکه‌شناسی به یادگار مانده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حوزه هنري يزد رونمایی کتاب معماری ایرانی خطوط اسلامی پژوهشگاه میراث فرهنگی عبدالله قوچانی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو

بزرگ‌ترین مسجد ژاپن به نام مسجد «چامی» در «شیبویا» توکیو کسانی را که با معماری زیبا به سبک عثمانی‌اش روبرو می‌شوند، شگفت‌زده می‌کند.

این مسجد گواهی قابل توجه بر تنوع فرهنگی در میان افق مدرن شهر توکیو است.

با این حال، بر خلاف برخی از شهرهایی که مساجد در آنها کاملا مشهود و قابل روئیت هستند در توکیو تعداد زیادی از آنها اغلب به طور نامحسوس در بافت شهری قرار دارند.

در اینجا توضیحاتی درباره برخی از مساجد توکید که فعالیت دارند اما می‌توان گفت از چشم‌ها پنهان هستند، ارائه شده است.

۱. مسجد نوسانتارا، آکیهابارا

این مسجد در طبقه پنجم یک ساختمان بسیار ساده قرار دارد که دارای مدیریت اندونزیایی است.

سالن‌های نماز در این مسجد به زیبایی تزئین شده اند و تعداد زیادی کتاب آسمانی قرآن در آنها قرار دارد که به مهمانان هدیه داده می‌شود.

همه راهنمایی‌هایی که برای مراجعه کنندگان و نمازگزاران لازم است به زبان‌های ژاپنی، اندونزیایی و عربی در این مسجد گذاشته شده است .

«شیخ احمد مائنو»، یکی از ائمه جماعات معروف نمازهای جماعت را به طور منظم در این مسجد اقامه می‌کند.

یک رستوران حلال وابسته به این مسجد نیز در آن طرف خیابان وجود دارد که منوهای حلال شامل انواع غذاها را ارائه می‌کند.

۲. مسجد شین اوکوبو، شین اوکوبو

در کوچه ای باریک در یکی از خیابان‌های توکیو واقع در «Koreatown» مسجدی وجود ارد که صدای اذان را همیشه در خیابان‌های اطراف طنین انداز می‌کند و بسیاری از ساکنان خارجی و صاحبان مشاغل را در این منطقه فرا می خواند تا از کارهای روزانه خود دست بردارند و برای اقامه نماز به مسجد بیایند.

این مسجد در حقیقت شامل یک اتاق نماز در یک ساختمان است و چشم اندازی خاصی که نشان ‌دهنده وجود مسجد در این منطقه باشد، ندارد.

با اینکه این مسجد در حقیقت یک فضای بسیار کوچک را به خود اختصاص داده است اما دارای یک وضوخانه، قفسه ای پر از کتاب‌های اسلامی و فضای مناسبی برای اقامه نماز است.

۳. مسجد جامع، کینشینشو

در فاصله چند قدمی خروجی ایستگاه متروی کینشینشو ، مسجد جامع که دارای فعالیت ۲۴ ساعته است و همه روزه باز است، وجود دارد.

این مسجد یک نگهبان ژاپنی دارد که قبل از هر نماز جمعه از نمازگزاران استقبال می‌کند و به آنها خوشامد می‌گوید.

این مسجد همچنین جلساتی را برای تازه مسلمانان ژاپنی برگزار می‌کند و با انها درباره دین اسلام صحبت می‌شود.

مسجد جامع هر سال در ماه رمضان مراسم افطار برای مسلمانان و تازه مسلمانان برگزار می‌کند.

۴ . مسجد و مرکز اسلامی دارالتقوی ، اوجیما

مسجد دارالتقوی، فضای مناسبی را به منظور اقامه نماز و برگزاری مراسم دعا و نیایش برای مردم ساکن در اطراف بخش کوتو در توکیو فراهم می کند.

حوض بسیار زیبایی در بیرون مسجد برای وضو گرفتن و همچنین قفسه ای برای نگهداری کفش ها وجود دارد. تقریباً همین است.

این مسجد اگرچه در یک کوچه بسیار باریک و کوچک در منطقه مسکونی اوجیما واقع شده است، اما کارگران مهاجر و تاجران زیادی که به این منطقه می‌آیند برای استراحت و اقامه نماز به این مسجد می‌آیند و این مسجد در حقیقت بهترین دوست آنهاست.

۵. مسجد اخلاص، کابوکیچو

تصور اینکه دقیقا در وسط منطقه معروف «چراغ قرمز» توکیو یک مکان عبادت وجود داشته باشد، سخت است، اما مسجد اخلاص در واقع یک عبادتگاه منظم برای بسیاری از افرادی است که در این منطقه کار می کنند.

 در این مسجد کوچک اما پاکیزه نمازهای یومیه و نماز جمعه به طور مرتب برگزار می‌شود و مردم حتی در راهروهای آن نماز می خوانند.

موقعیت مکانی این مسجد بسیار عجیب است ، اما جالب اینکه بسیاری از افرادی که در این منطقه معروف توکیو مرتکب کار خطا یا گناهی می‌شوند به این مسجد که خانه امنی برای آنها محسوب می‌شود، می‌آیند و استغفار می‌کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران